Bakkerij Bond en Smolders in Florida

BakkerijBondPatty Smolders en Ralph Bond van Bond en Smolders verhuizen samen met hun gezin naar Boynton Beach in Florida en hebben 21 Augustus café/bakery Bond and Smolders geopend. De liefhebbers van Bond en Smolders in Utrecht hoeven zich geen zorgen te maken. De zaak aan de Lijnmarkt 9 blijft onder leiding van Patty gewoon bestaan. “Ik zal in het begin iedere maand op en neer reizen tussen Utrecht en Amerika. Ik draai dan niet meer mee met de productie maar bepaal wel het assortiment”, vertelt Patty. Ze vervolgt: Helemaal verhuizen, is voor mij te drastisch. Ik ben geen wereldreiziger en houd van mijn stadje.”

The American Dream
Bakker Ralph Bond, de man van Patty, heeft altijd de droom gehad om naar Amerika te verhuizen. Ieder jaar komt hij in Amerika, omdat zijn oom daar woont. Het idee om te emigreren kwam acht jaar geleden op. Toen was het de tijd er nog niet voor, legt Patty uit. Dat is nu wel het geval en deze zomer strijkt het gezin neer in Boynton Beach. Het was de vraag of haar twee zoons van 12 en 16 de verhuizing zagen zitten. Ze zijn er heel positief over en we willen hiermee ook aan de jongens laten zien dat we in Nederland succes hebben, maar dat de wereld nog openstaat”, vertelt Patty.

Amerikaanse Bond and Smolders
Een zaak als Bond en Smolders bestaat daar nog niet, vertelt Patty. Het is de bedoeling dat de Amerikaanse variant van Bond en Smolders voor ongeveer anderhalf jaar wordt opgezet. We willen eerst kijken of het rendabel is en dan zien we wel weer”, legt ze uit. De brownies, oliebollen, stroopkoeken, macarons en de carrotcake van het Utrechtse assortiment gaan mee. Ook de taarten zullen in de Amerikaanse zaak achter de vitrine verschijnen zoals verrukkelijke appeltaart of verse abrikozen taart. Het is natuurlijk de vraag of die zullen aanslaan bij de Amerikaanse smaakpapillen. Brood zal ook worden gebakken en wellicht wordt ook wel het befaamde bierbrood van Bond en Smolders verkocht. Alles word in de bakkerij achter de winkel bereid.

Alles ietsjes groter
De inrichting wordt anders en ruimer. In de Utrechtse zaak is binnen plaats voor 18 personen en buiten voor 12. In Florida is binnen plaats voor 48 gasten en buiten voor 35. De koffie is van Nespresso, de sandwiches worden vers bereid op een Europese manier. Op de muur zijn grote engelen geschilderd, want dat wilde Patty: “Ik heb iets met Engeltjes”, glundert ze terwijl ze een ketting met een engeltjes hangertje tevoorschijn tovert. Vanaf 21 Augustus kunnen de Amerikanen genieten van de lekkernijen van Bond and Smolders.

Op de vraag wat Patty het meest gaat missen, heeft ze geen antwoord: “Ik weet nog niet wat ik het meest ga missen. Ik heb mijn fiets mee genomen, dan kan ik lekker fietsen met mijn jongste zoon maar dat werkt niet helemaal want de afstanden zijn groter en veel warmer. We gaan in ieder geval een nieuw avontuur tegemoet en dat is leuk én spannend.” Ze vervolgt: “Het is in ieder geval fijn dat de zon daar negen van de tien keer schijnt. Amerikanen zijn ruimdenkend en van niets maken ze iets.” Dat het allemaal wat groter is in Amerika ziet Patty ook wel zitten: “we kunnen hier gewoon vooruit inparkeren!

Bond & Smolders
Boynton Beach FL