Sinterklaasfeest 2017

De N.A.S.F. organiseert op zaterdag 2 december van 1.30 – 4.30 PM met hulp van de Oranjebloesem weer een gezellig en echt Nederlandse Sinterklaasfeest. We zorgen uiteraard voor de Sint met zijn moderne “roet Pieten”, spelletjes, koffie, thee, limonade en alcoholische drankjes voor de ouders, Sint lekkernijen en Hollandse poffertjes.

Locatie:
Scandinavian Church and Center, Breezeway Hall.
2950 South Flamingo Road, Davie, FL 33330.

Programma/Opzet.
In kleine groepjes zullen de kinderen bij de Sint komen en hun cadeautje overhandigt krijgen.

Cadeau:
Alle ouders brengen een cadeau mee voor hun eigen kind(eren). Graag een cadeau van maximaal $25, om het een leuk en gelijkwaardig te houden. Schrijf eventueel een gedicht voor je kind(eren) en plak dit aan het cadeautje vast. De ouders kunnen dit gedicht zelf voorlezen nadat je kind(eren) het cadeau van Sinterklaas heeft gekregen.
Belangrijk: het cadeau ingepakt en voorzien van voor- en achternaam van je kind ongezien inleveren in de keuken tijdens het event.

Tekenwedstrijd:
Dit jaar kunnen alle kinderen meedoen met de Sinterklaas-tekenwedstrijd. Op de middag zelf kunnen de kinderen een mooie tekening maken en aan het einde van de middag worden de prijswinnaars bekend gemaakt en die winnen een mooie prijs!

Kosten:

Gratis voor kinderen van N.A.S.F. leden. Kinderen van niet-leden betalen $5 per kind. Kosten per volwassene is $10 per persoon.

Aanmeldingen alleen online! Geen verkoop aan de deur op de dag zelf!
Dus wees er snel bij en meld je uiterlijk 25 november online aan via deze link!

N.A.S.F. Koningsdag 2017

Banner aankondiging (1)Hierbij nodigen we iedereen graag uit voor het grootste N.A.S.F. feest van het jaar: Koningsdag 2017! Samen met alle Nederlanders (en Nederlands-gezinde uiteraard!) in Zuid-Florida vieren we het dit jaar opnieuw bij onze Scandinavische vrienden van de Scandinavian Church and Center in Davie.

Zoals vanouds een dag vol met oer-Hollandse muziek, hapjes & drankjes, spelletjes voor jong & oud. Nieuw dit jaar is de uitbreiding van de vrijmarkt voor kids en volwassenen; iedereen is van harte welkom om een kleedje met spullen mee te nemen om te verkopen. Kortom, meld je snel aan voor dit fantastische feest samen met je hele familie en vrienden.

Lees meer >>

Galerie medewerker gezocht in Miami

SmithDavidson Gallery is een internationale kunsthandel gevestigd in Amsterdam en Miami, Ironside, met een brede collectie hedendaagse en moderne kunst.

Voor onze vestiging in Miami zoeken we een galerie medewerker die ons kan helpen bij het complete reilen en zeilen van de galerie. Een achtergrond in kunst is niet nodig. Wel zoeken wij iemand die hands-on is, sterke communicatieve vaardigheden heeft, goed georganiseerd is en een uitstekende beheersing heeft van zowel de Nederlandse als Engelse taal.

Ben je geïnteresseerd, stuur dan je motivatie en CV met foto naar gabrielle@smith-davidson.com

 

Nieuws vanuit de Oranjebloesem


logo_oranjebloesemEr is in de eerste maanden van het schooljaar tot nu veel gebeurd op de Oranjebloesem en we willen de Nederlandse gemeenschap graag over een aantal zaken informeren.

Een warm welkom aan onze nieuwe directeur
Zoals een groot aantal van jullie misschien al weten gaat Marleen Ariens het directeurschap per 1 januari 2017 overdragen. We kunnen melden dat we een nieuwe directeur hebben aangesteld. Karin von Schukkmann.  Karin is de moeder van een van de leerlingen op school. Ze is erg betrokken geweest bij de NOB school in Dubai, alsook heeft ze  organisatorische vaardigheden en weet veel af van communicatie, marketing en het omgaan met medemensen. Wij hebben er vertrouwen in dat Karin een heel goede en geschikte kandidaat is; erg gemotiveerd en betrokken. Karin zelf heeft er enorm veel zin in en daarom heten we Karin hartelijk welkom als nieuwe directeur.

Ook hebben we een adviseur ter beschikking in Zuid Florida om onderwijskundige vraagstukken aan te pakken indien nodig.  Haar naam is Eefje Maes.  Zij was tot voor kort leerkracht in België en kan ons veel bijbrengen met haar kennis en expertise.

Marleen stopt formeel met de functie als directeur, maar blijft in dienst als leerkracht. Wij danken Marleen ontzettend voor haar intense inzet gedurende de afgelopen jaren, met name vanaf de start van onze school. Hartelijk dank Marleen.

Nieuwe leerkrachten gevraagd
De Oranjebloesem heeft tot nu toe een vrij constant leerkrachtenbestand gehad, maar dit komende jaar hebben we met een aantal wisselingen te maken. We zijn dan ook dringend op zoek naar nieuwe leerkrachten. Specifiek zijn we op zoek naar een kleuterjuf, maar ook een extra juffrouw voor de bovenbouw is gewenst.

Indien in het bezit van een lerarendiploma is dat een pré, maar zeker geen vereiste. Belangrijk is dat je een goede connectie hebt met kinderen, het leuk vindt om met kinderen bezig te zijn en er interesse/belangstelling is voor de Nederlandse taal. Vereiste is wel een werkvergunnning. Indien je interesse hebt neem dan contact op met Karin von Schukkmann 786 740 0755 voor meer informatie.

Inspectiebezoek; zeer geslaagd
Zoals eerder al meegedeeld, was op 17 september 2016 de Inspectie van Onderwijs op bezoek bij de Oranjebloesem, en we kijken terug op een geslaagde inspectie. Doorgaans bezoekt de inspectie scholen in het buitenland eens per vier jaar. De onderwijsinspecteur kijkt niet alleen naar het naleven van de wettelijke voorschriften, maar ook naar de volgende kwaliteitsaspecten:

 • de leerprestaties, ook wel de ‘opbrengsten’ genoemd
 • het aanbod van de leerstof
 • de leertijd
 • het pedagogische klimaat
 • het onderwijsklimaat, met andere woorden: de sfeer
 • de kwaliteit van het onderwijs
 • de zorg voor en begeleiding van leerlingen

De inspecteur heeft bevestigd waar we met z’n allen op hoopten. We hebben een zeer goede basis gelegd voor de continuïteit van de school en we mogen trots zijn op het klimaat wat er op school heerst, een veilige, vertrouwde omgeving voor de kinderen om zich te ontwikkelen op alle vlakken in een ontspannen sfeer.

Al het werk van de afgelopen jaren heeft zeker zijn vruchten afgeworpen, en we hadden ons geen beter resultaat kunnen wensen. Ondanks het wegnemen van de subsidie wil de Oranjebloesem natuurlijk wel de onderwijskwaliteit blijven bieden die aansluit op de wensen en het niveau van de leerlingen. Met het gehaalde resultaat is het goed om te zien dat het met de kwaliteit van het onderwijs binnen de Oranjebloesem goed staat.

De Oranjebloesem wenst iedereen heel fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2017.

Artlovers Spectrum Art exhibition in Miami

Deze week vinden er veel art exposities plaats tijdens Art Basil in Miami. We willen jullie graag nog op de hoogte brengen van de expositie van Paul Chang, al jaren een trouw N.A.S.F. lid en momenteel deelneemt aan Artlovers Spectrum Art exhibition in Miami. Voor N.A.S.F. leden zijn gratis kaartjes beschikbaar door een e-mail te sturen naar eme22_2001@yahoo.com. Meld je snel aan, want de expositie duurt tot en met 4 december!

Spectrum-Miami-Art-Week-Nov-30--Dec--2016---1Spectrum-Miami-Art-Week-Nov-30--Dec--2016-2

The Gallery Club presents Architecture in Photography

91266761-0d68-4fe8-9296-7c0303e51e03The Gallery Club presents Architecture in Photography
Four generations of Dutch architectural photographers

Photos by Iwan Baan, Ossip van Duivenbode, Jannes Linders and Jan Versnel.

Opening Monday, November 28, 2016
6pm – 8pm
@ Miami Center for Architecture & Design
100 NE 1st Ave, Miami, FL 33132

 • Official opening by Mrs. Nathalie Olijslager – Jaarsma, Consul General of the Kingdom of the Netherlands
 • Drinks and hors-d’oeuvres
 • Tunes by Jazzfunked
 • Special video-slide show

Architecture in Photography focuses on four generations of Dutch architectural photographers. Together, these photographers represent sixty years of Dutch architectural photography, which gives a unique image of time and the special observation of four different photographers.

Please click here to RSVP. We would love to see you in Miami!

The Gallery Club is a platform for photography, organized around exhibitions, dinners and events. Every edition of The Gallery Club explores the work of a wide range of Dutch and international photographers through a different theme.

Contact:
gili@thegalleryclub.com / + 31 6 2428 6718

LET OP: datum Haringfeest verplaatst naar 12 november

image001 (1)Het jaarlijks terugkerende Haringfeest van de N.A.S.F. staat weer voor de deur. Wegens omstandigheden hebben wij de datum van het feest moeten verplaatsen naar zaterdag 12 november (i.p.v. de eerder aangekondigde 15 oktober). Wederom gaan we in de Miami Yacht Club een gezellig oer-Hollands feestje bouwen. We zorgen uiteraard weer voor echte heerlijke haring van de Firma Ouwehand en maken er weer een super feest van met gezellige muziek, lekker hapjes en een Hollands buffet.

De toegangsprijs is inclusief het eten en 4 consumptie bonnen per persoon. Voor de loterij hebben we weer diverse leuke prijzen en opnieuw de hoofdprijs: een cruise van de Holland Amerika lijn!

Wacht niet te lang aanmelden, want we inventariseren graag op tijd op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Meld je dus snel hier aan en dan verwelkomen we je graag op 12 november a.s!

Hartelijke groet,
N.A.S.F. Bestuur

1 2 3 5